Predstavujeme vám klenot afrického kontinentu. Úplne skvelá káva KENYA Thunguri. Stupeň praženia (Roast Level): 60
Káva Kenya stredného až stredne svetlého stupňa praženia (RL 60) má harmonicky vybalansovanú chuť so skvelou ovocnou šťavnatosťou a krásnou bronzovou farbou cremy.
Fantastická sladkastá vôňa, nádherne harmonické a veľmi príjemné tóny zeleného jablka a karamelu. Kenya Thunguri je dokonalá. Táto káva pražená na stupeň 60 (Roast Level 60) je fantastická na perfektné ovocné espresso alebo aj na skvelú filtrovanú kávu.
Káva Kenya stredného až svetlého praženia je ideálna pre všetkých, ktorí hľadajú harmonickú ovocnú chuť a pritom plné telo. Horká chuť nijako nevyčnieva a dominuje skôr bohatá šťavnatá a ovocná chuť.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň praženia: 60 (stredné svetlé až stredné )
- Odporúčaná príprava: espresso, filter, french press
Odporúčaná príprava espressa (double espresso, bezodná páka):
- Vstup: 18 g mletej kávy
- Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
- Čas: 38 sekúnd
- Teplota: 92 °C
- Tlak: 8 barov (v prípade možnosti regulácie tlaku odporúčame 3 bary do 8. - 12. sekundy, potom pozvoľné zvyšovanie tlaku)
- Chuťový profil: príjemné ovocné tóny s dotykom karamelu a horkej čokolády, acidita ani horkosť nevyčnieva
- region/oblasť: Kenya, Nyeri - Mathira
- farma/farmár: mnoho malých producentov (spolupracujúci drobní farmári), v priemere 1 hektár na rodinu
- spracovanie: Washed (premytá)
- nadmorská výška: 1800 m
Táto káva pochádza z rovníkovej oblasti. V kenských vysočinách je zbieraná cez zimu, november až január. Drobní farmári zberajú zrelé kávové čerešne ručne a predávajú ich do spracovateľskej stanice Thunguri. Väčšina farmárov nevlastní viac ako asi 1 hektár pozemku. Pestované odrody sú odolné voči dlhšiemu suchu, ktoré niekedy zavládne v tejto oblasti - produkcia je pomerne obmedzená, ale má výnimočný aromatický a chuťový potenciál, obzvlášť káva pestovaná vo vysokých nadmorských výškach.
Čerešne sú ručne zbierané a potom spracované mokrou metódou, šupka je odstránená a čerešne s dužinou sa fermentujú, potom sú čerešne postupne premývané najmenej 24 hodín. Sušenie trvá až 10 dní, končí keď vlhkosť zrna dosiahne 12%.
Máte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700