Nové trendy praženia (svetlé zrno) strana 1 z 2
Filtrovanie
Celkom 28 produktov
Nové trendy praženia (svetlé zrno)
Svetlo praženú kávu vyhľadáva ten, kto je otvorený moderným trendom a rád pri príprave kávy experimentuje. V chuťovom profile tejto kávy možno nájsť skôr aciditnejšie a ovocné tóny malín, čučoriedok, lekváru, grepov a pod. Horkosť je výrazne potlačená a v dôsledku kratšieho praženia prevládajú ovocné tóny.
Káva zo svetlých zŕn je náročnejšia na prípravu. Pokiaľ túto kávu používate na espresso, odporúčame variť z väčšieho množstva kávy, ako u tmavšieho zrna a priebeh celej extrakcie musí byť pomalší. Svetlé zrno je tiež vhodné na prípravu alternatívnych metód, ako french press, filtrovaná káva, Aeropress, Chemex a pod.
Svetlopražená káva nepodlieha procesu starnutia tak rýchlo, ako je to pri tmavšom praženi.
Viac o pražení a chuťových profiloch sa dozviete v našej sekcii Pražiareň.