Mlynčeky na kávu strana 1 z 588
Kategórie
Filtrovanie
Celkom 11745 produktov
základný manuálny espresso mlynček s perfektným výkonom a kvalitou mletia, 50mm kamene, bezkroková regulácia, ľahká údržba, skvelý pomer cena/výkon
-
zadarmo
-
set 1+1
-
-4,1 %
-
3.93
-
odporúčame
kompaktný mlynček s mechanickým časovačom, bezkroková regulácia, výkonný motor, 50mm kamene, ľahká údržba
-
zadarmo
-
set 1+1
-
-3,4 %
-
4.75
automatický mlynček s mechanickým časovačom, bezkroková regulácia, 50mm kamene, telo mlynčeka kovové, ľahká údržba, veľmi tichý
-
zadarmo
-
set 1+1
-
-8,6 %
-
5
automatický mlynček s mechanickým časovačom, bezkroková regulácia, 50mm kamene, telo mlynčeka kovové, ľahká údržba, veľmi tichý
-
zadarmo
-
-4,8 %
-
4.65
-
rozbalené
automatický mlynček s mechanickým časovačom, bezkroková regulácia, 50mm kamene, telo mlynčeka kovové, ľahká údržba, veľmi tichý
-
zadarmo
-
set 1+1
-
-8,6 %
-
5
automatický mlynček s mechanickým časovačom, bezkroková regulácia, 50mm kamene, telo mlynčeka kovové, ľahká údržba, veľmi tichý
-
zadarmo
-
set 1+1
-
-8,6 %
-
5
automatický mlynček s mechanickým časovačom, bezkroková regulácia, 50mm kamene, telo mlynčeka kovové, ľahká údržba, veľmi tichý
-
zadarmo
-
set 1+1
-
-6,5 %
-
5.27
Mlynčeky na kávu
Kvalitný mlynček na kávu je kľúčom k dokonalému espressu. Vyberáme pre vás tie najlepšie elektrické a ručné mlynčeky od značiek Eureka, ECM, Hario, Comandante, Rocket Espresso a od ďalších spoľahlivých výrobcov.
Do sortimentu zaraďujeme iba modely, ktoré vyhovujú našim náročným požiadavkám. Posudzujeme nielen ich výkon a kvalitu mletia, ale aj precízne spracovanie a použitie prvotriednych komponentov, a to najmä s dôrazom na konštrukciu mlecieho ústrojenstva.
Kto raz spozná božskú vôňu čerstvo namletých kávových zŕn, už si nikdy nebude chcieť kávu pripravovať z ničoho iného. Čerstvo namletá káva má najlepšiu chuť a arómu, musí sa ale rýchlo spotrebovať. To platí tak pre espresso, ako aj pre alternatívne metódy.
Ako vybrať mlynček na kávu
Pred nákupom si najskôr ujasnite, na čo budete mlynček na kávu používať – na espresso, alternatívu, alebo na oboje? Podľa toho budete totiž nastavovať správnu hrubosť mletia, na ktorú musí byť váš nový mlynček spôsobilý.
Zamerajte sa tiež na kvalitu spracovania a jednotlivé diely. Vyberajte mlynčeky s mlecími kameňmi, nie tie s nožmi, ktoré bohužiaľ nezaručujú konzistentný výsledok.
Pri výbere mlynčeka je dôležitá aj jeho celková veľkosť, priemer mlecích kameňov, výkon motora, produktivita a ďalšie vybavenie či funkcie, ktoré môžu baristom výrazne spríjemniť mletie kávy.
Mlynček na espresso
Kvalitný mlynček na kávu hrá v príprave espressa rovnako dôležitú úlohu ako kávovar, preto jeho výber určite nepodceňujte. Espresso je našou špecialitou, vďaka tomu u nás nájdete naozaj širokú ponuku spoľahlivých elektrických mlynčekov od renomovaných svetových značiek. Predávame ako základné, cenovo zaujímavé modely, tak aj espresso mlynčeky vyššej triedy.
Domáce espresso mlynčeky
Jednoduchá obsluha, kvalitné prevedenie, kompaktné rozmery a dokonalé mletie – to sú hlavné parametre domáceho espresso mlynčeka. Medzi naše najobľúbenejšie modely patrí espresso mlynček Eureka Mignon Specialita. V jeho cenovej kategórii sa mu len tak niečo nevyrovná, a to čo do výkonu aj spracovania. K jeho prednostiam patrí rýchle a konzistentné mletie, preto mlynčeky Eureka Mignon Specialita aj my sami používame v našom školiacom centre.
Lacné mlynčeky na espresso
Poďme si to povedať na rovinu – každý kvalitný mlynček na espresso niečo stojí. Napriek tomu v našej ponuke nájdete aj cenovo zaujímavé mlynčeky, ako sú napríklad Eureka Mignon Manuale alebo Rancilio Rocky Doserless.
Elektrické mlynčeky
Na espresso sa najčastejšie používajú elektrické mlynčeky s mletím priamo do páky (portafilteru). Delíme ich na manuálne, na ktorých barista ovláda dávkovanie kávy stlačením a podržaním tlačidla, a automatické, vybavené časovačom alebo priamo zabudovanou digitálnou váhou.
Mlynčeky s displejom
Mlynček na kávu s displejom dokáže baristom uľahčiť veľa práce. Jeho ovládanie je rýchlejšie a presnejšie. Mlynčeky vybavené displejom tiež skoro vo všetkých prípadoch disponujú časovačom alebo automatickým dávkovaním. To je veľmi užitočná funkcionalita, vďaka ktorej pripravíte každé espresso z rovnakého množstva kávy.
Prehľadný displej má napríklad univerzálny mlynček Eureka Mignon Perfetto alebo dizajnový mlynček Rocket Espresso Faustino 3.1. Medzi profesionálnymi modelmi musíme vyzdvihnúť farebný dotykový displej na mlynčeku Eureka Helios 65, ktorý zaistí bezproblémovú a plynulú prevádzku aj v rušnej kaviarni.
Mlynčeky s mlecími kameňmi
Ako sme už spomenuli v úvode, vždy radšej voľte mlynček s mlecími kameňmi, či už s plochými alebo kónickými. Mlynček vybavený nožmi totiž nikdy nezaistí konzistentné mletie a káva nebude homogénna; skôr než namletá, bude nasekaná na nesymetrické kúsky. Na mlynčeku s nožmi nebudete tiež môcť nastavovať hrubosť mletia.
Mlecie kamene bývajú buď oceľové alebo keramické. Tie keramické sú krehkejšie a používajú sa hlavne na ručných mlynčekoch. Na espresso určite dávame prednosť oceľovým kameňom, ktoré sú pre nás oveľa zaujímavejšou voľbou. Ich výhodou je odolnosť, vysoká ostrosť, ľahká údržba a pri správnom nastavení hrubosti aj perfektný výsledok. Oceľové kamene môžu byť navyše vybavené aj špeciálnou povrchovou úpravou pre maximálne predĺženie ich životnosti. To sa hodí najmä do veľmi vyťažených prevádzok.
Celé mlecie ústrojenstvo by malo byť vyrobené z kvalitných materiálov – preto v našej ponuke nemáme inak obľúbený mlynček na kávu Baratza, ktorý bohužiaľ obsahuje plastové súčiastky.
Profesionálne espresso mlynčeky
Profesionálny espresso mlynček je základným pilierom každej kaviarne. Dôležitú úlohu zohráva nielen bezchybný výsledok, ale aj rýchlosť mletia, aby mlynček zvládol aj náročnú prevádzku. Veľkou výhodou sú pokročilé funkcie, ako je automatické dávkovanie, ktoré dokážu prípravu kávy výrazne urýchliť. V našej ponuke nájdete iba profesionálne mlynčeky, na ktoré je naozaj spoľahnutie. Za absolútnu špičku považujeme napríklad modely Eureka Atom Specialty 75 alebo ECM V – Titan 64.
Mlynček pre alternatívu
Ani pri príprave kávy s pomocou filtra, french pressu alebo moka kanvičky sa bez kvalitného mlynčeka nezaobídete, ak si na nej chcete naozaj pochutnať. Mlynček pre alternatívu môžete vyberať buď elektrický, pri ktorom sa oplatí sledovať podobné kritériá ako u espressa, alebo ručné, kde budete musieť zastať všetku prácu sami.
Mlynčeky na filtrovanú kávu
Ako spoľahlivý mlynček na filter sa nám osvedčil elektrický model Eureka Mignon Filtro. Veľmi obľúbené sú ale aj ručné mlynčeky Hario a Comandante.
Retro mlynčeky
Retro mlynčeky na kávu ponúkajú rokmi preverený, ale nestarnúci dizajn. Každé otočenie kľučkou akoby vás prenieslo o niekoľko rokov naspäť; vzduch sa nasýti úžasnou vôňou a mletie kávy sa premení na rituál.
O štýlové mletie sa postará napríklad ručný mlynček Ecocoffee Nostalgia alebo drevený mlynček Hario Standard.
Ručné mlynčeky na kávu
Ručné mlynčeky ale nemusia byť iba retro. Kvalitné ručné mlynčeky Comandante a Eureka Baby v sebe spájajú osvedčenú klasiku a najnovšie technológie, ako je napríklad precízne nastavovanie hrubosti alebo inovatívne spracovanie mlecích kameňov – to všetko navyše v elegantnom modernom tele. Očakávajte mletie na úplne profesionálnej úrovni, a pritom jednoduché použitie a kompaktné rozmery. Využiť sa dajú nielen pre alternatívu, ale aj na espresso. Sú perfektné ako na doma, tak na cestovanie.
Ako nastaviť správnu hrubosť mletia kávy
Každý spôsob prípravy kávy vyžaduje inú hrubosť mletia. Jedine so správne nastaveným mlynčekom docielite tú najlepšiu chuť a dokonalý výsledok.
Mletie kávy na espresso
Na espresso sa káva melie jemnejšie – pre lepšiu predstavu je možné jej konzistenciu prirovnať k polohrubej múke. Príliš hrubé mletie vedie k skráteniu času extrakcie, pripravená káva bude mať slabú chuť, farbu aj arómu. Tomuto stavu hovoríme, že káva bude tzv. podextrahovaná. Príliš jemné mletie čas extrakcie naopak predlžuje; káva bude horká (pri svetlo pražených zrnách trpká) a tzv. preextrahovaná.
Nezabudnite, že na espresso je tiež potreba kávu presne odvážiť. Rozdiel v chuti a konzistencii nápoja môže spôsobiť aj pár gramov. K tomu určite budete potrebovať kvalitnú baristickú váhu.
Mletie kávy do moka kanvičky
Na prípravu moka kávy je ideálne stredne hrubé mletie. Namletá káva by mala byť hrubšia ako na espresso, ale jemnejšia ako na filter – niekomu môže pripomínať hrubú múku. Extrahovaná káva má zo stredu moka kanvičky vytekať pozvoľna a pravidelne. Pri zle zvolenom stupni hrubosti bude skôr striekať všade naokolo.
Mletie kávy na filter
Filtrovaná káva, či už v prípade použitia chemexu, drippera alebo prekvapkávača, vyžaduje < strong>hrubšie mletie ako predchádzajúce metódy. Pomletú kávu na filter si môžete predstaviť ako zrnká krupicového cukru.
Mletie kávy do french pressu
Najhrubší stupeň mletia budete potrebovať na french press. Cieľom je, aby sa namletá káva dostatočne vylúhovala a súčasne sa do pripravovaného nápoja dostalo cez filtračné sitko čo najmenej drobných častí mletej kávy a kávového prachu.
Kvalitná zrnková káva
Čerstvá a kvalitne upražená káva je samozrejmosťou, bez ktorej výsledok nezachráni ani ten najlepší mlynček alebo kávovar. Zrnkovú kávu skladujte na tmavom, suchom, chladnom mieste a najlepšie bez prístupu vzduchu. Po namletí ju spotrebujte čo najskôr, ideálne ihneď.