Ochutnajte sviežu kávu z Afriky.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň praženia: 55 (stredné)
- Odporúčaná príprava: espresso, moka, french press, filter
Odporúčaná príprava espressa (single espresso):
- Vstup: 10 g mletej kávy
- Výstup: 30 ml (25 g)
- Čas: 30 sekúnd
- Teplota: 90 °C
- Tlak: 8 barov (v prípade možnosti regulácie tlaku odporúčame pozvoľné zvyšovanie tlaku do 10. sekundy)
- Chuťový profil: zamatové telo s tónmi grepu a zeleného jablka, príjemná ovocná acidita
- región/oblasť: Eastern Rwanda, Kirehe, Gahara
- farma/farmár: Korera Kawa, spoločenstvo malých pestovateľov
- odroda: Bourbon
- spracovanie: Washed (premytá)
- nadmorská výška: 1550 - 1750 m
Spoločenstvo Korera Kawa vzniklo v roku 2011 s cieľom zjednotiť farmárske rodiny na východe Rwandy. Na 80 hektároch, o ktoré sa starajú, používajú iba prírodné hnojivá s dôrazom na ochranu pôdy a jej úrodnosť.
Kávové čerešne sú ručne zbierané a potom starostlivo vytriedené podľa farby a veľkosti. Ďalej sú čerešne premyté vo veľkých tankoch, kde sa oddelia vysušené a nezrelé čerešne - tie sú použité ako prírodné hnojivo.
Akonáhle sú kávové zrná premyté, nasleduje proces fermentácie po dobu približne 12 až 18 hodín, potom prebieha proces sušenia na vyvýšených afrických posteliach. Na záver sú zrná ešte triedené a zničené zrná alebo prefermentované zrná sú oddelené od tých kvalitných a najlepších zŕn, ktoré potom putujú do pražiarní.
Máte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700