Kenya, Karumandi, RL55, 6x500g

Vlastná pražiareň

Vždy čerstvo upražená

Najbližšie praženie: 03. 02. 2025 o 14:00

Predpokladaná expedícia: 04. 02. 2025

Kávu pre vás štandardne pražíme každý pondelok a expedujeme nasledujúci utorok.

BUNA CAFÉ

Kenya, Karumandi, RL55, 6x500g

141,24 €
127,14 €
-10 %
106,84 € bez DPH
  • nasledujúce praženie 03. 02. 2025 o 14:00
  • doprava zadarmo

Arabika Kenya Karumandi dokáže naozaj príjemne prekvapiť. Jej dokonalej harmonickej ovocnej chuti sa totiž len tak niečo nevyrovná. Odporúčame ju ako na filter, tak aj na svieže ovocné espresso.

Tešiť sa môžete na príjemné tóny šťavnatého zeleného jablka, horkej čokolády a pravého karamelu. Celý kávový rituál – od momentu, keď sa namletá káva prvýkrát zmieša s vodou, až po dopitie poslednej kvapky – sprevádza fantastická sladkastá vôňa. Príprava tejto skvelej kenskej kávy je jednoducho zážitok.

Aby sme káve ponechali jej zaujímavú autentickú chuť, ale súčasne ju priblížili čo najširšej skupine kávomilcov, zvolili sme stredne tmavý stupeň praženia RL55. Pripravený nápoj tak ponúka dokonalú kombináciu príjemnej horkosti a ľahkej prirodzenej acidity.

Táto káva pochádza z teplej rovníkovej oblasti zo samotného srdca Kene. Pestuje sa na veľmi úrodnej vulkanickej pôde vo vysokej nadmorskej výške južne od svahov druhej najvyššej hory Afriky a národného parku Mount Kenya. Káva tu rastie v ideálnych podmienkach, takže kávové čerešne majú dostatok času plne dozrieť a rozvinúť svoje najlepšie chuťové vlastnosti.

Zber kávy prebieha cez zimu, a to od novembra do januára. Tunajší drobní farmári zbierajú iba zrelé kávové plody, ktoré následne predávajú do miestnej spracovateľskej stanice. Tu sa kávové čerešne spracovávajú mokrou metódou.

TIP: Ak hľadáte skvelú kávu ako darček, zrnková káva z Kene bude zaručene trefou do čierneho. Keňa je považovaná za jedného z najvýznamnejších producentov kvalitnej zrnkovej kávy na svete.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň praženia: 55 (stredná až stredná tmavá)
  • Odporúčaná príprava: espresso, mokka

Odporúčaná príprava espressa (double espresso, bezodná páka):

  • Vstup: 18 g mletej kávy
  • Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
  • Čas: 38 sekúnd (podľa preferencií na mieru acidity)
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barov (v prípade možnosti regulácie tlaku odporúčame 3 bary do 8. - 12. sekundy, potom pozvoľné zvyšovanie tlaku )
  • Chuťový profil: Dokonale harmonická kombinácia ovocných tónov s dotykom karamelu a horkej čokolády. Príjemná horkosť a ľahká acidita.
  • región/oblasť: Kenya, Kirinyaga, Karumandi
  • farma/farmár: veľa malých producentov (spolupracujúci drobní farmári), v priemere 1 hektár na rodinu
  • spracovanie: Washed (premytá)
  • nadmorská výška: 1500 - 1600 m

Stupnica praženia Buna café

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte otázku ohľadom tohto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700

Alebo mu napíšte Napíšte

Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.