Vlastná pražiareň
Vždy čerstvo upražená
Najbližšie praženie: 25. 11. 2024 o 14:00
Predpokladaná expedícia: 26. 11. 2024
Kávu pre vás štandardne pražíme každý pondelok a expedujeme nasledujúci utorok.
Rwanda, Humure, RL55, 1000g
Veľkosť balenia
-
nasledujúce praženie 25. 11. 2024 o 14:00
-
posledný kus skladom
Výberová káva Rwanda, Humure vyniká zrnami prémiovej kvality.
Odhaľte prírodné bohatstvo centrálnej Afriky v každej šálke! Chuť sladkého nektáru zo zrelých hrušiek, šťavnatých jahôd a jemne horkého grapefruitu – navyše v sprievode nevšednej arómy horkej čokolády a ľahučkej cukrovej vaty – to všetko vopred napovedá, že vás čaká naozaj jedinečný zážitok.
Ide o zrnkovú kávu s vysokým ohodnotením 86,25 bodov na stupnici definovanej SCA (Asociácia pre výberovú kávu). Správne sa preto označuje atribútom VÝBEROVÁ.
Káva je čerstvo upražená na stredný stupeň RL55, aby sme vám dopriali maximálny pôžitok z jej autentickej a bohatej ovocnej chuti. Acidita je stále príjemná, ani horkosť zbytočne nevyčnieva.
Arabika Rwanda, Humure, odroda Red Bourbon vďačí za svoje vynikajúce chuťové vlastnosti ideálnym podmienkam pre pestovanie, ale aj vysokej kvalite celého procesu spracovania. Kávovníky rastú na vulkanickej, na živiny veľmi bohatej pôde. To je v kombinácii s vysokou nadmorskou výškou 1600 m n.m. a pravidelnými zrážkami predpokladom pre správne dozrievanie plodov – kávových čerešní.
Kávové čerešne zbierajú miestne farmárske rodiny ručne a odnášajú ich do spracovateľskej stanice Humure. Všetky plody sa najskôr starostlivo pretriedia (nezrelé, prezreté a poškodené čerešne sa vyhodia) a následne sú spracované suchou metódou (natural). Baho Coffee, prevádzkovateľ závodu v Humure, je preslávený prémiovou kvalitou kávy. Veľmi si zakladá nielen na vysokej úrovni spracovateľského procesu, ale súčasne tiež aktívne podporuje komunitu miestnych farmárov. Pomáha napríklad zaistiť dostatok čistej vody a ochranných pomôcok, či šíriť osvetu v oblasti hygienických štandardov.
Čerstvo upražená zrnková káva z rodinnej pražiarne.
Ideálna káva ako darček, ktorá poteší aj náročné chuťové poháriky.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň praženia: 55 (stredný stupeň)
- Odporúčaná príprava: espresso, moka, french press, filtr
Odporúčaná príprava espressa (single espresso):
- Vstup: 9 g mletej kávy (ideálne sitko s utláčaním 41 mm)
- Výstup: 22 g (25 ml)
- Čas: 28 sekúnd
- Teplota: 92 °C
- Tlak: 8 barov (v prípade možnosti regulácie tlaku odporúčame pozvoľné zvyšovanie tlaku do 10. sekundy)
- Chuťový profil: Plné telo so sladkým nádychom po zrelých jahodách a hruškách, ktoré dokonale dopĺňajú tóny šťavnatého grepu. V aróme sa dá nájsť horká čokoláda a cukrová vata. Príjemná ovocná acidita, ľahká horkosť.
- región/oblasť: Eastern Rwanda, Gatsibo
- farma/farmár: Humure, Baho Coffee, Emmanuel Rusatira
- odroda: Red Bourbon
- spracovanie: Natural
- nadmorská výška: 1600 m
Máte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700