Rancilio Silvia PRO
-
dočasne vypredané
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastný záručný a mimozáručný servis.
-
Tento produkt je možné zakúpiť vo zvýhodnenom sete.
Rancilio predstavuje dvojbojlerový kávovar s veľmi kompaktnými rozmermi a perfektnou tepelnou stabilitou v každej šálke. Ide o Rancilio Silvia Pro. Rancilio Silvia Pro je kávovar, ktorý prináša kombináciu profesionálneho výkonu a robustnej jednoduchosti, ktorú preslávil legendárny kávovar Rancilio Silvia.
Silvia Pro je vybavená dvoma nezávislými bojlermi, PID reguláciou teplôt oboch bojlerov, digitálnym displejom a ďalšími funkcionalitami, ako napríklad automatický program na spätný oplach.
Tento kávovar bol navrhnutý ako profesionálne riešenie do domácností a malých prevádzok, kde je kladený dôraz na kompaktné rozmery.
Dva nezávislé bojlery s PID reguláciou na precíznu teplotnú stabilitu.
Espresso bojler s objemom 0,3 l.
Pracovný bojler s objemom 1 l.
Elektronická kontrola teploty vody v oboch bojleroch je nastaviteľná pomocou displeja. Dva PID regulátory sú umiestnené na espresso bojleri (0,3l), aj parnom/pracovnom bojleri (1l) a zaisťujú konštantnú a stabilnú teplotu v každej šálke kávy.
Silná para
Šľahanie mlieka a príprava mliečnych špecialít nie je žiadny problém vďaka silnej pare, ktorá je kedykoľvek k dispozícii v pracovnom bojleri.
Digitálny displej
Na digitálnom displeji môžete pohodlne nastaviť obe teploty, sledovať čas extrakcie a upozornenia na nízku hladinu vody, nastaviť prebudenie a ďalšie.
Výbava
Veľmi kvalitné profesionálne prevedenie z odolných materiálov, dva nezávislé izolované bojlery, PID regulácia, dve vibračné čerpadlá, nerezová tryska, ergonomická profesionálna páka.
Príslušenstvo
- páka (portafilter) s dvojvýpusťou
- filter (sitko) 1 porcia
- filter (sitko) 2 porcie
- gumová záslepka (pre spätný oplach)
- plastová odmerka 7 g
- utláčadlo/tamper (kovová základňa + drevená rukoväť)
Ako na údržbu pákového kávovaru Rancilio Silvia PRO? Správna údržba pákového kávovaru vám zaistí tie najlepšie výsledky a zároveň prispeje k dlhej životnosti kávovaru.
Radi vám poradíme, ako sa o svoj kávovar Rancilio Silvia PRO správne starať a akej údržbe venovať pozornosť.
Ako na údržbu pákového kávovaru?
Ako na spätný oplach pákového kávovaru?
Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Individuálne postupy vzhľadom na technické vybavenie kávovaru a ďalšie informácie nájdete v našom článku Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Odporúčané príslušenstvo
Hlavné parametre produktu
Kruhová hlava (Ring group)
Kruhová hlava je technológia, ktorá sa používa na základných kávovaroch. Hlava je napojená na bojler alebo termoblok a teplota sa prenáša iba tepelnou vodivosťou materiálov, z ktorých sú vyrobené komponenty. Plusy: nízka obstarávacia cena Mínusy:…
ViacHlava kávovaru – profesionálny rozmer (58 mm)
Aj domáce kávovary môžu disponovať profesionálnymi parametrami. Klasickým príkladom je práve profesionálny alebo komerčný rozmer hlavy kávovaru. Tento parameter je dôležitý nielen z dôvodu kompatibility baristického príslušenstva, ale aj z hľadiska…
Viac2 okruhy nezávislé - dvojbojler (dual boiler), 2 termobloky, 1 termoblok + 1 bojler
Kávovar, ktorý disponuje dvoma nezávislými okruhmi (dvojbojlerový), ponúka nielen maximálny komfort použitia, ale aj dokonalú kontrolu nad systémom a perfektnú tepelnú stabilitu. V kávovare sú dva oddelené okruhy/bojlery a každý má svoje vykurovacie…
ViacBojler
Bojler je nádoba s určitým objemom vody. Bojler môže byť nahrievaný aktívne vlastným vykurovacím telesom, alebo pasívne iným zdrojom tepla. Čím je väčší objem bojlera a presnejšia technológia regulácie teploty, tým je voda na prípravu espressa…
ViacPretlakový ventil
Pretlakový ventil (OPV = over pressure valve) je veľmi dôležitý diel na kávovaroch s vibračným čerpadlom. Kávovar vďaka tomuto ventilu pustí na kávu požadovaný (nastavený) tlak a prebytočný tlak vráti pretlakovým okruhom späť. Prebytočný tlak je…
ViacTrojcestný ventil
Trojcestný ventil je veľmi dôležitý technický prvok vo vybavení kávovaru. Otvára/prepína medzi týmito cestami - zdroj horúcej vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Pri zapnutí výdaja kávy sa otvorí prívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
ViacPID regulácia teploty s displejom
Na displeji je možné meniť nastavenú cieľovú teplotu. PID regulácia je jeden z najpoužívanejších algoritmov na presné riadenie regulovanej veličiny. Keďže vysvetlenie tohto algoritmu je zložitejšie a je hojne popísané v odborných literatúrach,…
ViacVibračné čerpadlo
Vibračné čerpadlo je najrozšírenejší druh čerpadla na domácich kávovaroch - pákových aj automatických. Ide o výrazne lacnejšiu technológiu, ako je profesionálne rotačné čerpadlo. Vieme už, že optimálny tlak na prípravu espressa je približne 9 barov.…
ViacZásobník na vodu
Zásobníkom na vodu disponujú všetky domáce kávovary. Do zásobníka na vodu odporúčame vložiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Zásobník na vodu odporúčame dôkladne vymývať v pravidelných intervaloch.Domáce kávovary s rotačným čerpadlom majú…
ViacČas extrakcie, shot timer
Dôležitý parameter počas prípravy kávy je čas extrakcie, čiže doba kontaktu kávy s vodou. Všeobecne platí, že čas extrakcie u espressa sa pohybuje medzi 20 a 30 sekundami. Pri príprave espressa zo svetlejšie praženej kávy (nové trendy praženia) sa…
ViacMáte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700