ECM Classika PID
-
skladom (3 ks), ihneď k odberu / expedícii
-
doprava zadarmo
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastný záručný a mimozáručný servis.
-
Tento produkt je možné zakúpiť vo zvýhodnenom sete.
Ďalšie varianty tohto produktu
Dokonca aj v tej najmenšej kuchyni si môžete vytvoriť atmosféru pravého talianskeho baru. Perfektný jednobojlerový kávovar, ktorý bez problémov uspokojí vysoké nároky na pravé espresso. Elegantné prevedenie, čistý nerezový design.
Veľmi precízna tepelná stabilita je zaistená najväčším espresso bojlerom vo svojej triede - 0,75 l. K dokonalosti tepelnej stability prispieva PID technológia. Ľahký prístup k nastavovaniu pretlakového ventilu a možnosť jednoduchej regulácie tlaku extrakcie, to sú tiež veľmi nadštandardné a užitočné funkcionality.
ECM ťaží z dlhoročných skúseností a odborných znalostí, ktoré sú pri výrobe kávovarov a mlynčekov veľmi důležité. Ich citlivosť tkvie v detaile, takže každý prístroj skutočne upúta vašu pozornosť. Zároveň sú použité komponenty tej najvyššej úrovne, čo zaručuje dlhú životnosť prístroja.
Hlava kávovaru
Profesionálna hlava kávovaru (hlava E61).
Kontrola teploty bojlera
Elektronické nastavovanie pomocou PID regulácie
Displej
PID displej zobrazuje čas extrakcie.
Bojler
Vysoko kvalitný nerezový bojler s objemom 0,75 l
Tryska na paru / horúcu vodu
Tryska s technológiou Cooltouch, čo je dvojplášťové rameno. V nerezovom ramene je hrubostenná hadička, ktorá vedie paru (horúcu vodu) a vďaka tomu nedochádza k tak veľkému prenosu tepla na nerezové rameno, ako to býva v bežnom prevedení. Vďaka tomu sa na rameno na paru mlieko nepripeká a po šľahaní sa zvyšky mlieka jednoduchšie a naozaj ľahko otrú vlhkou handričkou. Avšak nie je to o tom, že by tryska bola "studená" (ako tomu názov napovedá), je horúca, ale teplota nie je tak vysoká.
Tlakomer
Tlakomer na kontrolu tlaku počas extrakcie.
Príslušenstvo
- páka s dvojvýpusťou
- slepá miska
- filter 1-šálkový
- filter 2-šálkový
- tamper s kovovou základňou
- kefka na čistenie hlavy
- silikónová hadička na pripojenie zmäkčovača
- návod na použitie
Ako na údržbu pákového kávovaru ECM Classika PID? Správna údržba pákového kávovaru vám zaistí tie najlepšie výsledky a zároveň prispeje k dlhej životnosti kávovaru.
Radi vám poradíme, ako sa o svoj kávovar ECM Classika PID správne starať a akej údržbe venovať pozornosť.
Ako na údržbu pákového kávovaru?
Ako na spätný oplach pákového kávovaru?
Ako na odvápňovanie pákového kávovaru?
Pri jednobojlerovom kávovare ECM Classika PID nezabudnite na správne použitie pary a odvzdušnenie bojlera.
Ako na odvzdušnenie a paru na jednobojlerovom kávovare?
Espresso, cappuccino - Rancilio Silvia (a ďalšie s 1 okruhom)
Hlavné parametre produktu
E61 hlava
V 60. rokoch minulého storočia prišla na trh nová technológia, ktorá sa čoskoro stala jedným z najrozšírenejších princípov stabilizácie teploty vody pri extrakcii kávy. Hlava E61 je pripojená na okruh vody (bojler), voda v bojleri potom cirkuluje…
ViacHlava kávovaru – profesionálny rozmer (58 mm)
Aj domáce kávovary môžu disponovať profesionálnymi parametrami. Klasickým príkladom je práve profesionálny alebo komerčný rozmer hlavy kávovaru. Tento parameter je dôležitý nielen z dôvodu kompatibility baristického príslušenstva, ale aj z hľadiska…
Viac1 okruh - jednobojler (single boiler), termoblok
Kávovar, ktorý má jeden okruh (tradičný bojler alebo termoblok), primárne nahrieva na teplotu na prípravu kávy. Na použitie pary je nutné prepnúť na paru, teda aktivovať zvýšenie teploty systému. Počkať kým sa systém nahreje a vznikne dostatočné…
ViacBojler
Bojler je nádoba s určitým objemom vody. Bojler môže byť nahrievaný aktívne vlastným vykurovacím telesom, alebo pasívne iným zdrojom tepla. Čím je väčší objem bojlera a presnejšia technológia regulácie teploty, tým je voda na prípravu espressa…
ViacPretlakový ventil
Pretlakový ventil (OPV = over pressure valve) je veľmi dôležitý diel na kávovaroch s vibračným čerpadlom. Kávovar vďaka tomuto ventilu pustí na kávu požadovaný (nastavený) tlak a prebytočný tlak vráti pretlakovým okruhom späť. Prebytočný tlak je…
ViacTrojcestný ventil
Trojcestný ventil je veľmi dôležitý technický prvok vo vybavení kávovaru. Otvára/prepína medzi týmito cestami - zdroj horúcej vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Pri zapnutí výdaja kávy sa otvorí prívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
ViacPID regulácia teploty s displejom
Na displeji je možné meniť nastavenú cieľovú teplotu. PID regulácia je jeden z najpoužívanejších algoritmov na presné riadenie regulovanej veličiny. Keďže vysvetlenie tohto algoritmu je zložitejšie a je hojne popísané v odborných literatúrach,…
ViacVibračné čerpadlo
Vibračné čerpadlo je najrozšírenejší druh čerpadla na domácich kávovaroch - pákových aj automatických. Ide o výrazne lacnejšiu technológiu, ako je profesionálne rotačné čerpadlo. Vieme už, že optimálny tlak na prípravu espressa je približne 9 barov.…
ViacZásobník na vodu
Zásobníkom na vodu disponujú všetky domáce kávovary. Do zásobníka na vodu odporúčame vložiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Zásobník na vodu odporúčame dôkladne vymývať v pravidelných intervaloch.Domáce kávovary s rotačným čerpadlom majú…
ViacČas extrakcie, shot timer
Dôležitý parameter počas prípravy kávy je čas extrakcie, čiže doba kontaktu kávy s vodou. Všeobecne platí, že čas extrakcie u espressa sa pohybuje medzi 20 a 30 sekundami. Pri príprave espressa zo svetlejšie praženej kávy (nové trendy praženia) sa…
ViacMáte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700