Dózy na kávu
Filtrovanie
Celkom 8 produktov
Dózy na kávu
Kvalitné dózy na kávu pomáhajú udržať kávové zrná čo najdlhšie čerstvé a v tej najlepšej kondícii. Správne skladovanie kávy je predpokladom lahodnej chuti ako u espressa a cappuccina, tak aj u alternatívnych metód (filter, moka kanvička).
Vzduch (najmä kyslík, ktorý stojí za nežiaducou oxidáciou kávy), teplo, vlhkosť prostredia, ale aj svetlo zrnám vôbec neprospievajú a dokážu úplne pokaziť zážitok z celého kávového rituálu. Čím dlhšie totiž zostáva zrnková káva vystavená týmto vplyvom, tým viac stráca svoju charakteristickú chuť a arómu.
Všetky nádoby na kávu z našej ponuky sú špeciálne navrhnuté tak, aby zrnám vytvárali ideálne podmienky na skladovanie. Ich životnosť dokážu až niekoľkonásobne predĺžiť. Dbáme tiež na spracovanie z odolných materiálov, takže vám dózy dlho vydržia. V sortimente máme základné a cenovo dostupné modely, napríklad skladovacie nádoby TightVac od obľúbenej značky CoffeeVac, ale aj prémiové, konštrukčne rafinovanejšie dózy Airscape od firmy Planetary Design.
Dózy na kávu s jednocestným ventilom
Dôležitou súčasťou každej nádoby určenej na skladovanie kávy je jednocestný ventil, ktorý umožní čerstvo upraženej káve dýchať (degasovať). Degasovanie je prirodzený proces, kedy zrnková káva aj po upražení uvoľňuje rôzne plyny, najmä oxid uhličitý. Jednocestný ventil dovolí bezpečný odchod týchto plynov a zároveň dovnútra nevpustí ani vzduch, ani rôzne kuchynské pachy a vône, ktoré káva do seba rada absorbuje.
Vákuové dózy na kávu
Vákuové dózy sú najlepším, profesionálnym riešením, ktoré umožňuje odsatie vzduchu zvnútra nádoby. Kontakt kávy s nežiaducimi vplyvmi sa vďaka tomu zníži na minimum, zrná preto vydržia naozaj dlho čerstvé a voňavé.
Sklenené dózy na kávu
Číre sklenené dózy sú štýlovou ozdobou interiéru, nedokážu ale zrnám vytvoriť ideálne podmienky na skladovanie. Steny aj viečko nádoby na kávu musia byť nepriehľadné, aby zamedzili prístupu svetla. Pokiaľ však na skle trváte, odporúčame aspoň zvoliť to zatmavené. Nezabudnite si tiež postrážiť, aby viečko nádoby bolo dobre utesnené.