Ecocoffee chemex s nerezovým filtrom, 400ml
-
odporúčame
-
na ceste (napíšte mi, až bude skladom)
Chemex je veľmi jednoduchý a pritom dokonale elegantný spôsob, ako si pripraviť filtrovanú kávu.
Sklenená nádoba, ktorej tvar je inšpirovaný Erlenmeyerovou bankou, má podobu presýpacích hodín. V hornej časti sa umiestni filter (papierový alebo nerezový) a v zúženej stredovej časti je drevené madlo uchytené šnúrkou, aby bolo možné chemex pohodlne držať. V spodnej časti je potom na servírovanie skvelá filtrovaná káva.
Kávu je ideálne namlieť tesne pred samotnou prípravou kávy a hrubosť mletia sa odvíja od použitého filtra. Pokiaľ použijete nerezový filter, hrubosť je potom štandardná pre filtrovanú kávu - približne ako cukor krupica (filtrovaná káva je hrubosťou medzi moka kanvičkou a french press). Pri použití papierového filtra použite o niečo väčšiu hrubosť, pretože sa papier nalepí svojou plochou na sklo a filtruje sa iba v spodnej časti.
Rovnako ako pre iné alternatívne metódy, odporúčame svetlejšie pražené kávy, pri ktorých viac vynikne ich ovocná chuť.
Postup prípravy:
- vložte do chemexu nerezový filter (ak nemáte nerezový, tak papierový - papierový ale dôkladne prepláchnite horúcou vodou, aby sa zbavil nepríjemnej papierovej chuti)
- do filtra nasypte zodpovedajúce množstvo mletej kávy (60 g kávy / 1 liter vody) a nalejte malé množstvo vody (50 ml) s teplotou cca 92 - 96 °C na preparenie
- akonáhle sa začnú uvoľňovať bublinky a prekvapkávať prvé kvapky (asi po 30 sekundách), dolejte krúživým pohybom horúcu vodu určenú na extrahovanie
Celý proces extrakcie by mal trvať asi 3 – 4 minúty.
Máte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700