Tradičné praženie (Taliansko) strana 1 z 3
Filtrovanie Vyčistiť filter
Celkom 54 produktov
Tradičné praženie (Taliansko)
Tmavo praženú kávu vyhľadáva skôr ten, kto uprednostňuje tradičné talianske espresso. V chuťovom profile tejto kávy je možné nájsť skôr horké tóny čokolády, orieškov, mandlí či pečeného chleba. Kyslosť (acidita) je v dôsledku dlhšieho praženia potlačená, napriek tomu však môžu byť v chuti v menšej miere zastúpené aj ovocné tóny.
Všeobecne sa dá povedať, že s tmavším zrnom sa chuť jednotlivých káv viac zjednocuje, ale snažíme sa pražiť tak, aby si každá káva stále zachovala svoju autentickú chuť.
Začiatočníkom sa bude výrazne lepšie pracovať s tradičným pražením. Táto káva je jednoduchšia na prípravu a má výrazne zaujímavejšiu cremu. Oleje obvykle viac vystupujú na povrch zrna, preto toto praženie odporúčame spracovať rýchlejšie, než je to pri svetlých zrnách. Ideálne kávu spotrebujte do 2 – 3 týždňov, maximálne do mesiaca od dátumu praženia.
Viac v sekcii Pražiareň.